Sprzet agd tarnow

Prowadząc restaurację kuchnia winna stanowić zaopatrzona w nieprzebraną dawkę profesjonalnego sprzętu, który usprawni i przyspieszy pracę pracowników. Zakup odpowiednich urządzeń zależy jednakże w dorosłej skali od zapotrzebowania czy rodzaju menu.

W wielu restauracjach oferujących staropolskie menu potrzebne są szatkownice do kapusty, ponieważ warzywo to stanowi czynnikiem wielu tradycyjnych polskich dań. W małych firmach cateringowych czy małych restauracjach zazwyczaj zbiera się ta mała, ręczna, zwykła szatkownica, zbudowana z plastiku czy drewna, dzięki jakiej można również przygotować inne warzywa, jak np. ogórki czy marchewkę, z jakich najczęściej przyrządza się m.in. świeże surówki. Przy większym zapotrzebowaniu niezbędny jest sprzęt różnego typu, z wbudowanym silnikiem i przynoszony elektrycznie. Zwiększa się także zwłaszcza w niewielkich zakładach produkcyjnych czy gospodarstwach rolnych.

http://bwq.pl/3fd-manuskin-active-6Zobacz naszą stronę www

Taka szatkownica jest bardzo wytrzymałym sprzętem o wysokiej jakości, która cechuje się i swoją obsługą. Sprzęt ten buduje się m.in. z silnika, metalowego bębna czy korpusu oraz małej rynny, po której zsuwa się poszatkowana kapusta. Szczególnie istotną cechą są noże zrobione ze określeni nierdzewnej, które mogą być przez długi czas czasu. Szatkownica zapewne stanowić urządzona na życzenie w drugie kolejne elementy, jak np. świder, który pomoże przeciąć główkę kapusty na pół i zachowa pracy ręcznej. W zależności z potrzeb można też zakupić przystawkę, która pozwoli szatkowanie na plasterki innych warzyw, uchwyt wraz z kołami, dzięki którym można łatwo przesuwać sprzęt czy dodatkowe tarcze. Tarcze mają wpływ na sposób cięcia - mogą więc żyć niewielkie kawałki, wióry albo plastry. Jeżeli jednak potrzebna nam jest tylko szatkowana kapusta, tradycyjna tarcza w zupełności nam wystarczy.